Αρνάκι φρικασέ

frikase

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνάκι σε μερίδες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
700 γρ. μαρούλια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαïντανό ψιλοκομμένο
250 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια, στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαïντανό και τ’αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνάκι, μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι. Μετά από 30 λεπτά περίπου βάζουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, το μαïντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να μείνει με λίγο ζουμί (θέλει συνολικά 1 1/2 ώρα μαγείρεμα). Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τ’ασπράδια των αυγών και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει παντού και σερβίρουμε.

tip συνταγής

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κατσίκι, γίνεται εξίσου νόστιμο.