Αρνίσια burgers

arnisio burger

Υλικά

500 γρ. αρνίσιος κιμάς
50 γρ. ψίχα ψωμιού θρυμματισμένη
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ψωμάκια για burgers

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά μαζί με την ψίχα ψωμιού, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν έχει ζυμωθεί καλά ο κιμάς και έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα πλάθουμε σε μπιφτέκια. Στη συνέχεια βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ροδίζουμε για 1-2 λεπτά απ’τις δυο πλευρές. Αμέσως μετά τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν.

tips συνταγής

1) Πριν σερβίρετε τα burgers ψήστε από τη μέσα πλευρά τα ψωμάκια και γαρνίρετε τα με μαγιονέζα, κέτσαπ, μαρούλι, ντομάτα, τυρί cheddar, σάλτσα γιαουρτιού, πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο προτιμάτε.
2) Μπορείτε να ψήσετε τα αρνίσια μπιφτέκια και σε barbeque ή ηλεκτρικό grill χωρίς να ακολουθήσετε την διαδικασία με το τηγάνι.