Βραζιλιάνικες τυρόμπαλες

brazilianikes tirompales

Χώρα: Βραζιλίαbrazilian flag

Υλικά

260 γρ. καλαμποκάλευρο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
120 γρ. βούτυρο
220 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και τ΄αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά περίπου. Σε ένα σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε λείες μπαλίτσες σε μέγεθος βερίκοκου. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις τυρόμπαλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C  και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι ν’αρχίσουν να χρυσίζουν. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.