Γαλοπούλα με λιαστές ντομάτες και σάλτσα μουστάρδας

filetakia galopoylas

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
4 λιαστές ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
100 ml νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια γαλοπούλας και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά. Χρειάζονται περίπου 5 έως 8 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων). Αφού ψηθούν τα φιλέτα τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε (στο ίδιο τηγάνι) το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ανακαυεύοντάς το σταδιακά για να αναμιχθεί με τους χυμούς από τη γαλοπούλα και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη μουστάρδα με τις λιαστές ντομάτες και το σιγοβράζουμε για άλλο 1 λεπτό. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας σε μια πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.