Γλυκόξινες γαρίδες

garides me glykoksini

Χώρα: ΚίναFlag_of_China

Υλικά

16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
100 γρ. onion chili sauce
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ριζόξιδο
αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το σησαμέλαιο και το καλαμποκέλαιο σε ένα γουόκ ή τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το τζίντζερ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τις ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και προσθέτουμε το ρυζόξιδο, τη σάλτσα onion chili και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, προσθέτουμε αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.