Κέικ με μήλα και Καρότα

apple.carrot cake

Υλικά

1 κούπα καρότο τριμμένο
1 κούπα τριμμένο μήλο
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλίκη
1 κούπα σισαμέλαιο
1/2 κούπα χυμός πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
3 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση Συνταγής

Τρίβουμε τα μήλα και τα καρότα και τα στραγγιζουμε καλά, στη συνέχεια μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό και το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα, αφού πρώτα την έχουμε ψιλοκόψει, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη ζύμη για κέικ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη μας. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 °C για 1 ώρα περίπου.

tips συνταγής :

Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ αφού κρυώσει με άχνη ζάχαρη