Κολιός με ντομάτες και κρεμμύδια στο φούρνο

kolios sto fourno

Υλικά

4 μεγάλοι κολιοί
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
70 ml ελαιόλαδο
70 ml νερό
70 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαïτανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα υλικά στο ταψί μας και καλύπτουμε από πάνω με τις φέτες ντομάτας. Χαράζουμε τα ψάρια στα πλάγια και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες στο ταψί. Προσθέτουμε το νερό, το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα ψάρια μας. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαïτανό και σερβίρουμε.