Λεμονάτο κατσικάκι φούρνου

katsikaki

Υλικά

1 1/2 κιλό κατσικάκι
8 πατάτες
2 λεμόνια
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
130 ml ελαιόλαδο
270 ml νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο (αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε) και το αλατοπίπερο. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (για να μην λιώσουν στο ψήσιμο)  και τις ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα που κάναμε. Τις ανακατεύουμε καλά για να μαριναριστούν και τις βάζουμε σε μια γάστρα. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το μείγμα με το οποίο μαρινάραμε τις πατάτες. Προσθέτουμε και το νεράκι μας και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180οC. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα μας και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθουν το κρέας και οι πατάτες.

tips συνταγής

1)Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να το ψήσετε σε ένα ταψι σκεπάζοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο.
2) Μπορεί οι πατάτες να ψηθούν πιο γρήγορα από το κατσικάκι, σε αυτή την περίπτωση τις βγάζετε από τη γάστρα και αφήνετε το κατσικάκι να ψηθεί, 5 λεπτά πρίν κλείσετε το φαγητό τις ξαναβάζετε. Έτσι έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.