Λικέρ κεράσι

liker kerasi

Υλικά

1 κιλό κόκκινα κεράσια
1 λίτρο βότκα
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση Συνταγής

Φοράμε γάντια για να μη βάψουμε τα χέρια μας και πλένoυμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα κουκούτσια μαζεύοντας τα ζουμιά που θα βγάλουν σε ένα μπολ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά, μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις. Προσθέτουμε το ζουμί από τα κεράσια, που έχει βγει ενώ αφαιρούσαμε τα κουκούτσια, κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη βότκα, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Στο διάστημα αυτό το ανακινούμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος αφαιρούμε τα κεράσια και περνάμε το λικέρ από διπλό τούλι ή χάρτινο φίλτρο καφέ για να μείνει διάφανο. Βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.

tip συνταγής

Στο λικέρ αντί για βότκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γράπα που είναι ένα διάφανο και χωρίς έντονο άρωμα ποτό.