Λικέρ ρόδι

LIQUER

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένους σπόρους ροδιού
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml βότκα

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μεγάλη γυάλα που κλείνει πολύ καλά βάζουμε τα σπόρια  με τη ζάχαρη σε στρώσεις  και προσθέτουμε τη βότκα.Κλείνουμε το βάζο το κουνάμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 με 5 μέρες κουνόντας αρκετά συχνά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αφού περάσει το χρονικό διάστημα που χρειάζετε, σουρώνουμε το λικέρ για να μείνει μόνο το υγρό και μετά το ξαναπερνάμε απο πολύ λεπτό τούλι πολλές φορες διπλωμένο για να γίνει διαυγές.Σερβίρετε κρύο και είναι πολύ αρωματικό.

tip συνταγής:

Οι σπόροι του ροδιού πρέπει να είναι κόκκινοι για να πετύχουμε ένα πολύ εντυποσιακό κόκκινο χρώμα στο λικέρ χωρίς να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.