Μαγειρίτσα vegan

magiritsa xortofagon

Υλικά

700 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml κρασί λευκό
1 μαρουλιά
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 1/2- 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

ή εναλλακτικά

4-5 κουταλιές ταχίνι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτάλακι κορν φλάουρ
2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με την καυτερή και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ζωμό, λίγο αλάτι τα μαρούλια με τον άνηθο και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί. Κατεβάζουμε την μαγειρίτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5- 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αν κάνουμε την εναλλακτική επιλογή τότε, λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απο τη φωτια σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιου. Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από τη μαγειρίτσα για να αραιώσει το μείγμα από το ταχίνι και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε τη μαγειρίτσα για 2-3 λεπτά ακόμα.