Μαρμελάδα βατόμουρο (blackberry)

marmelada batomouro1

Υλικά

1 κιλό βατόμουρα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα βατόμουρα και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα πατάμε λίγο με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να δέσει). Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.

tips συνταγής

1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει», βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Αν δεν έχετε φρέσκα βατόμουρα προρείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα.
3) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει με μια κουτάλα τρυπητή.