Μαρμελάδα ροδάκινο

marmeladarodakino

Υλικά

1 κιλό ροδάκινα ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Τρίβουμε τα ροδάκινα σε χοντρό τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το μείγμα και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και 3 λεπτά πριν να την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.

tips συνταγής

1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει», βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει με μια κουτάλα τρυπητή.