Μους φράουλα

mouse fraoyla

Υλικά

350 γρ. πουρέ φράουλας
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
225 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 2 μεγάλα ασπράδια)
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ φράουλα, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα της φράουλας να κρυώσει (χλιαρό). Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε τη μαρέγκα στον πουρέ φραουλα για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτη η μους μας. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, την προσθέτουμε και αυτή με απαλές κινήσεις (για να μην χάσει τον όγκο η μους). Όταν ομογενοποιηθεί η μους την μοιράζουμε σε ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Σερβίρουμε τη μους με φρέσκες φράουλες.