Μπακαλίαρος σκορδαλιά του κυρ Λευτέρη

bakaliaroskordalia

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο

Για το κουρκούτι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. κορν φλάουρ
600 ml μπύρα

Για τη σκορδαλιά

600 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
140 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι και βάζουμε σε ένα μπολ τη μπύρα, το κορν φλάουερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά βάζοντας στο μπλέντερ να χτυπηθούν όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μαζί με λίγο σκορδαλιά.

tips συνταγής

1) Αν δεν βρείτε φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο, τότε πρέπει από την προηγούμενη μέρα να ξαλμυρίσετε το φιλέτο σε μπόλικο νερό αλλάζοντας το τακτικά.
2) Στη σκορδαλιά αντί για πατάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρυδόψιχα και ψωμί.
3) Για να είναι πιο εύπεπτο το σκόρδο μπορείτε να βγάλετε την φύτρα πριν το πολτοποιήσετε.