Νηστίσιμη πάστα φλόρα

pasta flora

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές νερό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο (αφού πρώτα το λιώσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία), την κανέλα, την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ  και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικα μέχρι να έχουμε την ζύμη για την Πάστα Φλόρα. Τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο με τα 2/3 της ζύμης ίσο με την ταρτιέρα μας. Βάζουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα τοιχώματα και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα βύσσινο. Με το υπόλοιπο της ζύμης, πλάθουμε κορδονάκια και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα σταυρωτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Μόλις κρυώσει σερβίρουμε.