Νόστιμες μπουκίτσες κοτόπουλου

kotompoykies

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1,5 κουταλάκι μουστάρδα
1 αυγό
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές γάλα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Παίρνουμε τρία μπολάκια, στο ένα χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στο άλλο ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα και στο τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κομμάτια τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το μείγμα του αυγού και τέλος στη φρυγανιά. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τις παναρισμένες κοτομπουκιές 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι πριν τις σερβίρουμε.

tip συνταγής

Τις κοτομπουκιές μπορείτε να τις ψήσετε και στο φούρνο. Προθερμαίνετε στους 200 °C το φούρνο και αφού τοποθετήσετε τις κοτομπουκιές πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα, τις ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν.