Παγωμένα σαντουιτσάκια

pagomena santouitsakia

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα βουτύρου (πτι-μπερ)
400 γρ. (1 κουτί) γάλα ζαχαρούχο
250 γρ. (1 κουτί) κρέμα σαντιγί
2 φακελάκια κρέμες στιγμής σοκολάτα και βανίλια
700 ml γάλα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 βανίλιες

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο, τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί (περίπου 7 λεπτά) και το αφήνουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα στιγμής βανίλια με τη 1 βανίλια και τη μισή ποσότητα γάλατος (350 ml). Μόλις πήξει προσθέτουμε τη μισή σαντιγί (που έχουμε χτυπήσει νωρίτερα) και με απαλές κινήσεις την ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνουμε τα  μισά μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω και απλώνουμε πάνω την κρέμα βανίλια. Με τον ίδιο τρόπο χτυπάμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα και πριν ομογενοποιήσουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ρίχνουμε την κουβερτούρα (αφού την έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια). Μόλις η κρέμα σοκολάτα είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από τη βανίλια. Τέλος στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα με την καλή όψη προς τα πάνω αλλά στην ίδια διάταξη με τα κάτω έτσι ώστε όταν κόβουμε τα σαντουιτσάκια μας να είναι στη διάσταση του μπισκότου. Σκεπάζουμε το ταψί με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες το λιγότερο για να παγώσει. Πριν κόψουμε και σερβίρουμε τα παγωμένα σαντουιτσάκια, βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και το αφήνουμε να σταθεί για 3-4 λεπτά.

tips συνταγής

1) Στις κρέμες στιγμής αντί για σοκολάτα και βανίλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε άλλες γεύσεις τις αρεσκείας σας και να κάνετε ότι συνδυασμούς θέλετε.
2) Αντί για ψιλοκομμένη κουβερτούρα μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα φρούτα μέσα στις κρέμες ή ακόμα και ινδοκάρυδο. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε.