Παγωτό φυστικοβούτυρο-μπανάνα

pagoto banana-fistikoboutiro

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσουν καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

tips συνταγής

1) Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σπασμένα φιστίκια ή κομματάκια σοκολάτας για μια πιο τραγανή εκδοχή.
2) Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορείτε να συμπληρώσετε στα υλικά λίγο κακάο σκόνη.
3) Αν θέλετε το παγωτό πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη άχνη ή μέλι.