Παστέλι παραδοσιακό

honey-sesame-candy

Υλικά

350 γρ μέλι
700 γρ σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε ένα ανοξείδωτο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°С για 5′.Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά για 10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.Τα δύο υλικά πρέπει να ετοιμαστούν ταυτόχρονα για να τα πλάσουμε πιο εύκολα.Μέσα στην κατσαρόλαμε το μέλι ρίχνουμε το καβουρτισμένο σουσάμι ανακατεύοντας πολύ καλά.Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική επιφάνεια και με ένα βρεγμένο πλάστη στρώνουμε το μείγμα σε πάχος 1/2 ή 1 εκ.Όσο το μείγμα είναι ζεστό,το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και μόλις κρυώσει το κόβουμε τελείως και τυλίγουμε τα παστέλια μας με μεμβράνη τροφίμων για να διατηρηθούν.

tips συνταγής:

1) Η αντικολλητική επιφάνεια μπορεί να είναι πχ.μαρμάρινη την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρώς με σισαμέλαιο ή επιφάνεια σιλικόνης.
2)Τον πλάστη τον βρέχετε ξανά αν χρειαστεί,αναλόγως με το πόσο κολλάει στο μείγμα κ σας δυσκολεύει να το στρώσετε ομοιόμορφα.
3)Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να παρασκευάσετε παστέλι με ότι ξηρούς καρπούς θέλετε.