Πατατάκια μήλου

patatakia miloy

Υλικά

4 μεγάλα μήλα (κόκκινα)
4 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε  καλά τα μήλα, αφαιρούμε το κοτσάνακι και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια και τοποθετούμε τις ροδέλες μέσα στα ταψάκια, τη μία δίπλα στην άλλη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα από πάνω της φέτες μήλου. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C. Μόλις περάσει η ώρα γυρίζουμε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε μέσα σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι και 3 ημέρες.

tips συνταγής

1) Αν δεν μπορείτε να κόψετε τα μήλα με το μαχαίρι χρησιμοποιείστε τον ειδικό κόφτη για λαχανικά που λέγετε μαντολίνο.
2) Το κοτσανάκι από τα μήλα μπορείτε να το βγάλετε πριν τα κόψετε ή μετά, από κάθε ροδέλα ξεχωριστά.
3) Αν θέλετε τα μήλα σας να πάρουν διάφορα χρώματα μπορείτε να χρωματίσετε τη ζάχαρη με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας ή να τα πασπαλίσετε με σκόνη από φρουί ζελέ για ένα διαφορετικό φρουτώδες άρωμα.
4) Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας, και τα μήλα σας.
5) Αν προτιμάτε τα μήλα πιο άγλυκα μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη ζάχαρη και να τα πασπαλίσετε μόνο από τη μια πλευρά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την κανέλα.
6) Εκτός από κόκκινα μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη ποικιλία μήλων.
7) Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή καστανή.