Πατατοσαλάτα

patatosalata

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο μαïντανό
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και κόβουμε από πάνω τα κρεμμύδια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας. Τέλος ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα για να πάει παντού η σάλτσα μας και ψιλοκόβουμε από πάνω τον μαïντανό.