Πως να φτιάξετε τις σπιτικές τηγανιτές πατάτες τραγανές και νόστιμες

thganites patates

1) Αφού έχετε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες, τοποθετήστε τες μέσα σε ένα μπολ που το έχετε γεμίσει με νερό και λεμόνι. Αφήστε τις πατάτες σκεπασμένες με το νερό για μισή με μία ώρα και σουρώστε τες. Τις αλατίζετε και είναι έτοιμες για τηγάνισμα.
2) Αν τις θέλετε τραγανές και λιγότερο λαδερές. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφήστε να κρυώσουν για λίγο και βάλτε τες στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τηγανίστε τες σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Είναι κι αυτός ένα καλός τρόπος για να πετύχουμε ένα τραγανό και πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
3) Υπάρχει επίσης και το διπλοτηγάνισμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες που δημιουργεί πατάτες τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Μετά το πρώτο δυνατό τηγάνισμα βάζετε τις πατάτες στην κατάψυξη για κάποια ώρα και στη συνέχεια τις ξανατηγανίζετε. Αυτό κάνει την ψίχα να σκληρύνει και τις πατάτες ακόμα πιο τραγανές.
4) Το κλασικό τηγάνισμα που γίνεται μέσα σε μπόλικο λάδι και σε χαμηλή φωτιά ώσπου οι πατάτες να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα τους. Έτσι γίνονται τραγανές και νόστιμες.
5) Ένας ακόμα τρόπος είναι να ρίξετε τις πατάτες σε καυτό λάδι για πέντε λεπτά, στη συνέχεια να χαμηλώσετε τη φωτιά και να τις αφήσετε να σιγοψηθούν. Στο τέλος αφού έχουν μαλακώσει αρκετά δυναμώστε και πάλι τη φωτιά ώστε να πάρουν το τέλειο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Κόψτε τις πατάτες σε λωρίδες πάχους σχεδόν ενός εκατοστού αν τις προτιμάτε παχιές ή μισού εκατοστού αν τις θέλετε λεπτές.

Προτιμήστε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλλά αν σας φαίνεται βαρύ το αποτέλεσμα κάντε συνδυασμό ελαιολάδου και σπορέλαιου.

Αν έχετε τις πατάτες μέσα σε νερό σκουπίστε τες πολύ καλά πριν τις τηγανίσετε.

Όποιον τρόπο και να προτιμήσετε το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!