Ρυζόγαλο

ricegalo

Υλικά

1 λίτρο γάλα
500 ml νερό
250 γρ. ρύζι γλασέ
5-6 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
1 κλωνάρι βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
λίγο αλάτι
κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει και ν’απορροφήσει το υγρό. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα  βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά το ρυζόγαλο να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε βάλει) το κλωνάρι βανίλιας. Σερβίρετε ζεστό σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με την κανέλα. Όταν κρυώσουν τα βάζετε στο ψυγείο.

tips συνταγής

1) Γίνονται 4 μπόλακια
2) Αν το ρυζόγαλο δείτε ότι γίνεται νερουλό μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή κορν-φλαουρ για να δέσει.