Τηγανητό ρύζι με μπέικον αυγό και μανιτάρια

FriedRice

Υλικά

1 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5 φέτες μπέικον
6 μανιτάρια άσπρα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό έτσι ώστε όταν το στραγγίσουμε να κρατάει λιγο. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μπέικον και τα μανιτάρια σε φετάκια, τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι  και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μετά απο 1/2 λεπτό προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό ακόμα. Το ρύζι μας είναι έτοιμο και το σερβίρουμε ζεστό.