Σάλτσα από τυρί cheddar

saltsa cheddar

Υλικά

350 γρ. τυρί cheddar (1 1/2 κούπα)
2 κουταλιές βούτυρο
250 ml γάλα
2 κουταλιές (κοφτές) κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το cheddar τριμμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε αν θέλει επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

tips συνταγής

1) Αν περισσέψει σάλτσα και θέλετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε τότε θα πρέπει να τη ζεστάνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει πάλι ρευστή.
2) Απολαύστε τη σάλτσα cheddar με πατατάκια, nachos, λαχανικά, burgers ή με ότι άλλο προτιμάτε.
3) Αν θέλετε τη σάλτσα πιο ρευστή μπορείτε να προσθέσετε πιο πολύ γάλα. Αν την προτιμάτε πιο πηχτή τότε μπορείτε να προσθέστε κορν φλάουρ ή τυρί.