Σοκοκρέμα φουντουκιού

socokrema

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 γρ)
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεταλλικό μπόλ βάζουμε τη κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που αρχίζει να βράζει). Μόλις λιώσει η σοκολάτα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φουντούκια (που έχουμε τρίψει στο μπλέντερ πολύ καλά σε σκόνη). Προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα μας, την βάζουμε σε βάζα.

tips συνταγής

1) Την κρέμα τη διατηρούμε στο ψυγείο για να κρατήσει περισσότερο χρόνο. Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε λίγη ώρα πιο πριν εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και να αλέιφεται καλύτερα στο ψωμί.
2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για φουντούκια, macadamia ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό τις αρεσκείας σας.
3) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο και τα φουντούκια με έτοιμο ανάλατο φυστικοβούτυρο και να κάνετε μια νόστιμη παραλλαγή στη συνταγή.