Σολομός με βότκα και πορτοκάλι

salmon orange

Υλικά

4 φιλετάκια σολομού
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βότκα
2 κουταλιές βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ραντίζουμε τα φιλετάκια σολομού με το χυμό λεμονι και τα  τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα σκεύος το χυμό πορτοκαλιού με την βότκα και τα ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο αλατοπιπερώνουμε  και σιγοβράζουμε για  περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε το σολομό σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό.