Σούπα με μπέικον και λαχανικά

soup with bacon

Υλικά

1 1/2 λίτρο νερό
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
2 κλωνάρια σέλερι
100 γρ. αρακάς
100 γρ. φασολάκια
2 καρότα
1 πατάτα
6 φέτες μπέικον
λίγο ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
λίγος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το μπέικον για να τα σοτάρουμε. Τα αφήνουμε περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το νερό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις το νερό βράσει τα μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά αναλόγως με το πότε θα ψηθούν τα λαχανικά μας. 2 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το 1/2 λεμόνι και το μαϊντανό. Η σούπα μας είναι έτοιμη και τη σερβίρουμε ζεστή.

tips συνταγής:

1) Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών ή κότας αντί για νερό.
2) Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον νερό.
3) Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με υπέροχα κ τραγανά κρουτόν.