Ταραμοσαλάτα

taramosalad

Υλικά

100 γρ. ταραμάς λευκός
300 γρ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικο)
1/2 κρεμμύδι ξερό
χυμός από 1 λεμόνι
250 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ το κρεμμύδι να πολτοποιηθεί μαζί με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί  και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν, στη συνέχεια προσθέτουμε και το λεμόνι. Μόλις ανακατευτεί το μείγμα αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, για να αφρατέψει η ταραμοσαλάτα μας.Όσο πιο πολύ ώρα χτυπήσουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτη γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

tips συνταγής

1) Το ελαιόλαδο πρέπει να πέφτει με ροή κλωστής για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα.
2) Η γεύση της ταραμοσαλάτας εξαρτάται από το πόσο αλμυρός είναι ο ταραμάς. Έτσι θα πρέπει να δοκιμάζετε την ταραμοσαλάτα και να διορθώνετε τη γεύση της (αναλόγως με το πώς σας αρέσει), προσθέτοντας επιπλέον ψωμί, ελαιόλαδο ή και λεμόνι.
3) Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον γιατί διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.