Τούρτα αλμυρή

394851_576726655687240_122389710_n1

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

4 αβγά
2φλ. γάλα
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. αλεύρι
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή
μαργαρίνη ή λάδι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 στήθη από κοτόπουλο
300 γρ σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό από κοτόπουλο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι.
100 γρ κασέρι ημίσκληρο (το
τρίβουμε από πάνω)

Πώς κάνουμε τις κρέπες

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί
από κάτω, τη γυρίζουμε. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Εκτέλεση της γέμισης

Το στήθος το βράζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια (χωρίς κόκαλα). Σοτάρουμε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με το κοτόπουλο, ρίχνουμε 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. (προαιρετικά σπανάκι 200 γρ). Αφήνουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.

Αφού τελειώσουμε την ετοιμασία της γέμισης και της κρέπας αρχίζουμε να φτιάχνουμε την τούρτα μας. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε την μια κρέπα, από πάνω την γέμιση, πάλι στρώνουμε την μια κρέπα και από πάνω την γέμιση (συνεχίζουμε να την χτίζουμε την τούρτα μας μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας). Αφού τελειώσουμε χτυπάμε σε ένα
πιατάκι τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας. Τελειώνοντας ρίχνουμε και το τριμμένο κασέρι στην κορυφή της και την βάζουμε στο φούρνο σε 180 βαθμούς για κανένα 20 λεπτά.

Eυχαριστούμε για την συνταγή την Κ. ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΗ