Χοιρινές μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα

brizoles me pikantiki saltsa

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
2 κρεμμύδια
1 ώριμη ντομάτα
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά κάπαρη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μέτρια προς δυνατή φωτία βάζουμε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από καθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσουν και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφόυ κόψουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λευκό κρασί την κάπαρη και το θυμάρι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις μπριζόλες και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβραζουμε για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες.