Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα

pork

Υλικά

2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
1 ξυλάκι κανέλας
20 κόκκοι πιπεριού
20 κόκκοι κόλιανδρου
2 φύλλα δάφνη
5 γαρίφαλα
100 γρ. πικάντικη μουστάρδα

Για το γλάσο

250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το μπούτι σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Βάζουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά εκτός απο τη μουστάρδα. Όταν βράσει το νερό χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 1/2 ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά μισή ώρα. Προσεκτικά βγάζουμε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα, να κρυώσει. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρούμε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά του. Αλείφουμε το βρασμένο κρέας με τη μουστάρδα και βάζουμε 5 λεπτά στον φούρνο. Στη συνέχεια με μία κουτάλα το περιχύνουμε με μία κουταλιά περίπου από το γλάσο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές).

tip συνταγής:

Μία νόστιμη ιδέα είναι να βάλετε στο ταψί κάτω από τη σχάρα λαχανικά της επιλογής σας και να ψηθούν μέσα στο γλάσο και στο ζουμί από το κρέας. Θα γίνουν τέλεια!