Ψαρομπουκιές

psarompoykies

Υλικά

500-600 γρ φιλέτο ψαριού χωρίς κόκαλα
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα (περίπου 300 γρ)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι 1 κουταλάκι ρίγανη
1 λάιμ ξύσμα και χυμό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και από πάνω μια σχάρα. Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν. Κατόπιν χτυπάμε τ’αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ μαζί με το χυμό λάιμ και λίγο αλάτι. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το ξύσμα από το λάιμ. Αφού έχουμε τελειώσει με τα υλικά για το πανάρισμα κόβουμε το ψάρι σε φαρδιές λωρίδες. Παίρνουμε κάθε κομμάτι ψαριού ξεχωριστά και το περνάμε πρώτα από το καρυκευμένο αλεύρι, χτυπώντας το ελαφρά για ν”απομακρυνθεί η περίσσεια του αλευριού. Τα αφήνουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Στη συνέχεια τα βυθίζουμε στο μείγμα των αυγών και αμέσως στην αρωματισμένη φρυγανιά φροντίζοντας να τα πιέζουμε πολύ καλά για να κολλήσει η φρυγανιά πάνω στο ψάρι. Τοποθετούμε κάθε παναρισμένο κομμάτι ψαριού πάνω στη σχάρα ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες οι ψαρομπουκιές τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

tips συνταγής

1) Για να φτιάξετε τις ψαρομπουκιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ποικιλία από φιλέτα ψαριών της αρεσκείας σας. Μια ωραία πρόταση είναι και το φιλέτο σολομού.
2) Μπορείτε και να τηγανίσετε τις ψαρομπουκιές μετά όμως θα πρέπει να τις αφήσετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περίσσιο λάδι.