Ψητά μήλα slow cooker

mila slow cooker

Υλικά

4-5 μήλα
100 ml νερό

Για κάθε μήλο θα χρειαστούμε

2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη1 κουταλιά σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

Ξεφλουδίζουμε κάθε μήλο (από τη μεριά που είναι το κοτσάνι),  με ένα μαχαίρι γύρω γύρω και ανοίγουμε μια τρύπα μέχρι το κέντρο για να βγάλουμε τα κουκούτσια με το κοτσάνι. Βάζουμε τα μήλα στο slow cooker. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα αποξηραμένα φρούτα  και την κανέλα. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα πιέζοντας τη γέμιση να φτάσει μέχρι το κέντρο. Βάζουμε από ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο πάνω ακριβως απο τη γέμιση και ρίχνουμε το νερό στο σκέυος. Κλείνουμε  το slow cooker και τα μαγειρεύουμε για 6-8 ώρες στη χαμηλη σκάλα ή για 3-4 ώρες στην υψηλή μέχρι να μαλακώσουν.