Cupcakes με καφέ

cafecapcakes

Υλικά

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. κακάο
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι καφέ στιγμιαίο
70 ml καφές φίλτρου
240 ml ξινόγαλο
80 γρ, βούτυρο
2 αυγά

Για το γλάσο

200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κακάο
1 1/2 κουταλάκι καφέ στιγμιαίο (διαλυμένο σε 2 κουταλιες νερό)
κόκκους καφέ για τη διακόσμηση

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ξινόγαλο και τον καφέ φίλτρου αφού έχουμε διαλύσει μέσα τον στιγμιαίο  Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 °C και σε μία φόρμα για cupcakes τοποθετούμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το μείγμα γιατί θα φουσκώσει. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να κοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο κ βελούδινο γλάσο. Με ένα κορνέ διακοσμούμε τα cupcakes από πάνω και προσθέτουμε και από έναν κόκκο καφέ.

tips συνταγής

1) Γίνονται περίπου 14 cupcakes
2) Για να ελέγξετε αν έχουν ψηθεί τα cupcakes βάζετε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα cupcake και αν βγει καθαρή τότε είναι ψημένα.
3) Στο γλάσο μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ζάχαρη άχνη αναλόγως με το πόσο γλυκό το θέλετε.