Gnocchi με μανιτάρια

nioki me manitaria

Χώρα: Ιταλίαitalian_flag

Υλικά

500 γρ. νιόκι (gnocchi)
250 γρ. μανιτάρια άσπρα
150 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαïντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει με νερό βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε και τα κόβουμε τα μανιτάρια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρός το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν. Μόλις γίνουν τα μανιτάρια προσθέτουμε τα βρασμένα νιόκι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο. Πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα νιόκι ζεστά πασπαλίζοντας λίγο ψιλοκομμένο μαïντανό και την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.

tips συνταγής

1) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή διάφορα φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας.
2) Αν σας αρέσει μπορείτε να σερβίρετε τα gnocchi και με τριμμένη καρυδόψιχα από πάνω.