Limoncello

Limoncello

Υλικά

10 βιολογικά λεμόνια
1 λίτρο βότκα

Υλικά για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει πολύ καλά. Περιχύνουμε με το αλκοόλ σφραγίζουμε το βάζο και το ξεχνάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο ωραίο γίνεται γιατί βγαίνει το χρώμα και τα αρώματα του λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’, θέλουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφού περάσουν οι μέρες με διπλό τούλι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κίτρινο απο το λεμόνι και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε, το βάζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια, το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε.

tips συνταγής:

1) Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
2) Αν δεν έχετε βότκα μπορείτε να χρησιμοποίσετε τσίπουρο γράπα και θα γίνει εξίσου καλό το λικέρ.